top of page

EXPLORE

Näe, koe ja virkisty luonnossa retkeillen

Retkeilyvaunulla tutkimaan luontoa ja seikkailemaan.

Mink Campers tarjoaa tavan lähteä seikkailuun luonnossa tinkimättä mukavuudesta. Olipa kyseessä sitten pitkä lomamatka, tien päällä kiertely tai vaikkapa nopea viikonloppuretki. Kompakti ja kevyt retkeilyvaunu seuraa mukanasi minne tahansa, riippumatta autosta tai maastosta. Mink Campersia voi vetää pienemmillä autoilla, jopa sähköautoilla. Voit itse päättää, haluatko rentoutua hyvin hoidetuilla leirintäalueilla vai kaipaatko luonnonrauhaa metsän keskellä tai järven/meren rannalla.

Perinteinen asuntovaunu tarjoaa isot tilat ja paljon tekniikkaa. Nämä kuitenkin tekee asuntovaunusta myös kookkaan ja painavan vetää auton perässä. Polttoainetta kuluu tietysti enemmän, mitä isompi vaunu perässä kulkee. Mikäli arvostat ulkoilmaelämää, kaipaat helppoa ja kevyttä vaunua vedettäväksi jopa off-road maastoon - on retkeilyvaunu sinulle sopiva vaihtoehto. 

 

Vaikka retkeilyvaunut ovat pienempiä verrattuna muihin perinteisiin asuntovaunuihin, löytyy vaunusta silti paljon erilaisia varusteita leiriytymiseen. Diesellämmitys, ruoanlaittovälineet sekä aurinkopaneelit takaavat mukavan majoituksen luonnonhelmassa.

 

 

Mink X Overhead view

Ympärivuotinen käyttö - Mink Campersin makuutila on täysin eristetty, joten pysyt lämpimänä ja mukavana jopa talven jäätävässä kylmyydessä. Rakenteissa ei ole käytetty puuta rakennusmateriaalina, joten vaunu pysyy kuivana, eikä kosteutta/hometta muodostu rakenteisiin.

Leirivaunumme valmistetaan Pohjois-Euroopassa kylmempiin ilmastoihin.

Leirivaunuja on testattu ja käytetty talvella aina -21 °C asti.

Nauti luonnosta ja vaella tyylikkäästi - tinkimättä mukavuudesta!

 

Minne mennä?

Olemme koonneet tähän hyödyllistä tietoa paikoista, joihin Mink Camperilla kannattaa suunnata. Retkeilykohteita löytyy monipuolisesti koko maasta etelästä pohjoiseen ja sopiva retkeilykohde löytyy varmasti riippumatta siitä, haluatko tehdä lyhyen päiväretken tai monen päivän vaelluksen.

 

Suomesta löytyy valtava määrä upeita ja elämyksellisiä retkeilykohteita. Kotimaasta löydät erilaisia kansallispuistoja, metsiä, luontopolkuja ja monia muita kiinnostavia retkeilykohteita. Mink Camperia on mahdollista vuokrata Suomen lisäksi myös Ruotsiin ja Norjaan, joten valinnanvaraa retkeilykohteista on loputtomasti.

 

Jos olet ostamassa asuntovaunua, maailma on sinulle avoin lähtemään mihin vaan seikkailusi sinua vie.

Mink E in Forest

Puskaparkki

Puskaparkki voi olla ranta, näköalapaikka, levike tien vieressä tai mikä tahansa leirintäalueen ulkopuolella oleva levähdyspaikka, mihin vaan saa parkkeerata. Puskaparkissa reissaajat ja retkeilijät pääsevät nauttimaan retkeilyvaunun omavaraisuudesta ja vapaudesta. Tästä syystä puskaparkki onkin kätevä yöpymisvaihtoehto leirintäalueille ja matkaparkeille. Mikäli reissaat kaupungissa, voit pysäköintikylttejä noudattaen parkkeerata retkeilyvaunun vaikkapa aivan keskustan sydämeen yöpymistä varten.

 

Puskaparkkeilussa on kuitenkin hyvä muistaa etiketti ja vastuullisuus – yöpymisestä ei saa aiheutua vahinkoa luonnolle. Retkeilyvaunuistamme löytyy aurinkopaneelit, jotka takaavat sähkön saannin myös puskaparkkiin leiriytyessä.

 

Puskaparkkitoimintaa harrastavat ovat keränneet Google Maps-kartalle paikkoja, joissa voi yöpyä tai/ja saa palveluita:

Lisätietoa Puskaparkista: 

puskaparkit_finland
national_forest_camping

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista, retkikohdehaulla voit hakea alueet joissa voi myös yöpyä.

 

Kansallispuistot

campsite

Camping.fi -sivustolta löydät tietoa kaikille avoimista suomalaisista leirintäalueista ja lomakylistä.

 

Leirintäalueet

bottom of page